Elintarviketeollisuuden näköalapaikalla työskentelevä Aki Nyyssönen on luottanut atSaucen osaamiseen useasti uransa aikana. Tulokset maistuvat Herkkumaan ja Evertasten veden kielelle tuovissa tuotteissa. 

-Kun ruokaa ja elintarvikkeita valmistetaan teollisessa mittakaavassa, tulee eteen väistämättä yllätyksiä. atSaucen nopeus ja monipuolinen osaaminen ovat pelastaneet tilanteen monta kertaa, avaa Nyyssönen yhteistyön käänteitä.


Herkkumaan ostoista ja tuotantosuunnittelusta vastatessaan Nyyssönen piti tiiviisti yhteyttä atSaucen ammattilaisiin. Uudet tehtävät Evertastella ovat vieneet miehen hieman pidemmän matkan päähän päivittäisistä makuasioista, mutta kumppanuus löytää uusia uomia.


-Alallamme reseptit, tuotteet, aikataulut ja tavoitteet vaihtelevat niin paljon, ettei yhtä oikeaa valmistustapaa ole olemassa. atSaucen vahvuus on siinä, että he muokkaavat omaa prosessiaan asiakkaan tarpeiden mukaan hankkeen eri vaiheissa, kertoo Nyyssönen.


atSaucelle kehittää tuotteensa tarkasti asiakasta kuunnellen, ja valmistusprosessissa on tilaa yksilöllisyydelle. Maistuvan lopputuloksen ohella elintarviketeollisuuden muutkin lainalaisuudet huomioidaan. Makuratkaisuissa panostetaankin erityisesti riittoisuuteen, kustannustehokkuuteen, säilyvyyteen ja nopeaan valmistusprosessiin.


-Olemme ensin kertoneet, millaisen tuotteen pitäisi olla. Tämän jälkeen atSaucen ammattilaiset ovat etsineet sopivat raaka-aineet ja räätälöineet valmistusprosessin meille sopivaksi. Kokonaisuudessa näkyy monialainen osaaminen, jossa yhdistyvät makutietämys, kemiallinen tietotaito ja tuotantoasiantuntemus, Nyyssönen avaa.


Elintarviketeollisuudessa päädytään usein tilanteeseen, jossa kokonaisuuden hallinta hajoaa turhan pieniin osiin. atSauce vastaa tähän haasteeseen tiiviimmillä yhteistyökäytännöillä ja kattavammalla palvelupaletilla.


-Moniin muihin alan toimijoihin verrattuna atSauce toimii paljon lähempänä tilaajaa. Tämä näkyy esimerkiksi tiiviimpänä osallistumisena tuotteiden koeajoihin. Ja mukavien kavereiden kanssa on tietenkin mukavaa työskennellä, Nyyssönen päättää hymyillen. 


Herkkumaa 

Luonnon puhtaat maut ja Suomen kesä säilöttynä. Herkkumaan laaja valikoima kattaa maistuvat säilykkeet, herkulliset hillot, mainiot maustekastikkeet ja majoneesit sekä suositut texmex-lisukkeet jokaiseen herkutteluhetkeen. 


Evertaste

Valmisherkkuja maalle, merelle ja ilmaan. Evertaste on yksi Suomen suurimmista take away ja -lentocateringpalveluja tuottavista yrityksistä. Valikoimaan kuuluvat erilaiset valmisruoka- ja leipomotuotteet sekä ateriakokonaisuudet ja private label -ratkaisut. 


Uusimmat ajankohtaiset


Blogi

27. kesäkuuta 2025
The Association for Finnish Work has granted atSauce's private label manufacturing of spices and sauces the Key Flag designation as recognition of a product manufactured in Finland.
Meille on myönnetty avainlippu.
27. kesäkuuta 2025
Suomalaisen työn ry on myöntänyt atSaucen mausteiden ja kastikkeiden private label -valmistukselle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta.
Tekijä Sanni Marttila 26. kesäkuuta 2025
atSauce Oy participated for the second time in Europe's largest private label trade show in Amsterdam. We interviewed atSauce CEO Juuso Tani and marketing specialist Yannick Julie.
Tekijä Sanni Marttila 26. kesäkuuta 2025
atSauce Oy oli mukana toisen kerran Euroopan suurimmilla private label –messuilla Amsterdamissa. Haastattelussa atSaucen toimitusjohtajan Juuso Tani ja markkinointiasiantuntija Yannick Julie.
Tekijä Sanni Marttila 12. kesäkuuta 2025
Have you ever wondered why sauerkraut tastes better than fresh cabbage? Or why yogurt feels lighter in the stomach than milk? The answer lies in fermentation, which not only improves taste but makes nutrients more easily utilizable for the digestive system (Tamang et al., 2023). During the fermentation process, interesting changes occur that scientific research has now illuminated in a new way (Marco et al., 2024).
Tekijä Sanni Marttila 11. kesäkuuta 2025
Oletko koskaan miettinyt, miksi hapankaali maistuu paremmalta kuin tuore kaali? Tai miksi jogurtti tuntuu vatsassa kevyemmältä kuin maito? Vastaus piilee fermentoinnissa, joka ei ainoastaan paranna makua, vaan tekee ravintoaineista ruoansulatuselimistölle helpommin hyödynnettäviä (Tamang et al., 2023). Fermentointiprosessin aikana tapahtuu mielenkiintoisia muutoksia, joita tieteellinen tutkimus on nyt valottanut uudella tavalla (Marco et al., 2024).
Tekijä Sanni Marttila 30. toukokuuta 2025
International Recognition: Torg Features atSauce as Europe's Fermentation Pioneer
Tekijä Sanni Marttila 19. toukokuuta 2025
Last time we explored atSauce's story and how Japanese fermentation expertise found its way to Finland. This time we'll delve into fermentation itself: what makes this ancient method so unique, and why has it become central to modern food culture?
atSaucen perustaja Teppo Tani.
Tekijä Sanni Marttila 14. toukokuuta 2025
Finnish food and biotechnology company atSauce has achieved what many only dream of: transforming traditional craftsmanship into a modern industrial process. Founded in 2016, the company has grown into a player with over three million euros in revenue, exporting Finnish fermentation expertise worldwide.
Fermentointitankki.
Tekijä Sanni Marttila 9. toukokuuta 2025
Viime kerralla sukelsimme atSaucen tarinaan ja siihen, kuinka japanilainen fermentointiosaaminen löysi tiensä Suomeen. Tällä kertaa syvennymme itse fermentointiin: mikä tekee tästä ikivanhasta menetelmästä niin ainutlaatuisen, ja miksi se on noussut modernin ruokakulttuurin keskiöön?

Tämä on kappaleen tekstiä. Napsauta sitä tai paina Hallitse tekstiä -painiketta muuttaaksesi fonttia, väriä, kokoa, muotoa ja muuta. Jos haluat määrittää koko sivuston laajuiset kappale- ja otsikkotyylit, siirry kohtaan Sivuston teema.