Euroopan Unioni on myöntänyt atSauce Oy:lle osarahoituksen seuraaviin hankkeisiin

Tuotantoinvestointi uutta viennin asiakassegmenttiä varten sekä Kasvun ja kilpailukyvyn parantaminen tuotantoa tehostamalla ja modernisoimalla ja uuden asiakassegmentin avaaminen.

Tuotantoinvestointi uutta viennin asiakassegmenttiä varten


Haemme voimakasta kasvua, hanke edesauttaa kasvun toteuttamista. Hanke toteutetaan, jotta saamme tuotevalikoimaamme merkittävästi suuremmat pakkauskoot eri tuoteperheiden tuotteisiin (pääosin maustekastikkeisiin) ja suuremmille pakkauskoille tehokkaamman ja skaalautuvamman tuotannon. Lisäksi investoinnilla mahdollistetaan tuotteiden säilyvyys huoneenlämmössä, mikä parantaa merkittävästi viennin kyvykkyyttä, ja helpottaa logistiikkaa, sekä avaa meille pääsyn HoReCa markkinaan.


Hanke mahdollistaa tuotteiden valmistamisen lämpimässä / huoneenlämmössä säilyväksi, joka on vientilogistiikan osalta kynnyskysymys. Investoinnin mahdollistamat myytävien tuotteiden muutokset tukevat asiakashankintaa.


 

Kasvun ja kilpailukyvyn parantaminen tuotantoa tehostamalla ja modernisoimalla ja uuden asiakassegmentin avaaminen


Hanke toteutetaan tuotannon tehostamiseksi sekä uuden segmentin avaamiseksi. Hankkeen päättyessä atSauce Oy:llä on uusi pullotuslinja. Samalla tuotannon toimitusvarmuus paranee entisestään ja tuotannon tehostaminen tukee kasvua. Hintakilpailukyky paranee merkittävästi yksikkökustannuksen laskun myötä. Pullotuotanto mahdollistaa meille whitelabel myynnin myös vähittäiskauppaan.


Strateginen tavoite on saada kasvua. Valtaosa kasvusta on tarkoitus hankkia viennistä. Volyymien kasvun myötä tulee lisää tarpeita liiketoiminnan jokaisella osa-alueella. Viennissä kartoitamme kumppaneita uusille markkinoille.


Hanke tukee kasvusuunnitelmaa, kun tuoterepertuaari laajenee; pulloissa on tarkoitus jatkossa myydä majoneeseja, kastikkeita, makuetikoita ja muita kuluttajille soveltuvia tuotteita.



Marjateollisuuden sivutuotteiden hyödyntäminen fermentoimalla ne uusiksi tuotteiksi


Muutamme mehutuotannon sivuvirtoja uusien elintarvikkeiden ainesosiksi fermentoimalla ne kehittämällämme teknologialla ja tutkimme mikrobien kykyä prosessoida valittuja raaka-aineita optimoiduissa olosuhteissa. Hyödynnämme siis mehutuotannon sivuvirtoja – marjojen ja hedelmien puristemassaa – ja muokkaamme ne fermentointiteknologialla mauksi ja mausteeksi.


Tavoite on hyödyntää puristemassan bioaktiiviset komponentit, kuten ravintokuidut, sokerit, kivennäisaineet, pigmentit ja antioksidanttiyhdisteet ja muuntaa ne tahnamaiseksi tuotteeksi, jolla on pidempi säilyvyys sekä paremmat aistinvaraiset ominaisuudet. Tuottaaksemme puhtaita, kestäviä ja maukkaita tuotteita käytämme vain luonnollisia ainesosia.


Uusimmat ajankohtaiset


Blogi

27. kesäkuuta 2025
The Association for Finnish Work has granted atSauce's private label manufacturing of spices and sauces the Key Flag designation as recognition of a product manufactured in Finland.
Meille on myönnetty avainlippu.
27. kesäkuuta 2025
Suomalaisen työn ry on myöntänyt atSaucen mausteiden ja kastikkeiden private label -valmistukselle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta.
Tekijä Sanni Marttila 26. kesäkuuta 2025
atSauce Oy participated for the second time in Europe's largest private label trade show in Amsterdam. We interviewed atSauce CEO Juuso Tani and marketing specialist Yannick Julie.
Tekijä Sanni Marttila 26. kesäkuuta 2025
atSauce Oy oli mukana toisen kerran Euroopan suurimmilla private label –messuilla Amsterdamissa. Haastattelussa atSaucen toimitusjohtajan Juuso Tani ja markkinointiasiantuntija Yannick Julie.
Tekijä Sanni Marttila 12. kesäkuuta 2025
Have you ever wondered why sauerkraut tastes better than fresh cabbage? Or why yogurt feels lighter in the stomach than milk? The answer lies in fermentation, which not only improves taste but makes nutrients more easily utilizable for the digestive system (Tamang et al., 2023). During the fermentation process, interesting changes occur that scientific research has now illuminated in a new way (Marco et al., 2024).
Tekijä Sanni Marttila 11. kesäkuuta 2025
Oletko koskaan miettinyt, miksi hapankaali maistuu paremmalta kuin tuore kaali? Tai miksi jogurtti tuntuu vatsassa kevyemmältä kuin maito? Vastaus piilee fermentoinnissa, joka ei ainoastaan paranna makua, vaan tekee ravintoaineista ruoansulatuselimistölle helpommin hyödynnettäviä (Tamang et al., 2023). Fermentointiprosessin aikana tapahtuu mielenkiintoisia muutoksia, joita tieteellinen tutkimus on nyt valottanut uudella tavalla (Marco et al., 2024).
Tekijä Sanni Marttila 30. toukokuuta 2025
International Recognition: Torg Features atSauce as Europe's Fermentation Pioneer
Tekijä Sanni Marttila 19. toukokuuta 2025
Last time we explored atSauce's story and how Japanese fermentation expertise found its way to Finland. This time we'll delve into fermentation itself: what makes this ancient method so unique, and why has it become central to modern food culture?
atSaucen perustaja Teppo Tani.
Tekijä Sanni Marttila 14. toukokuuta 2025
Finnish food and biotechnology company atSauce has achieved what many only dream of: transforming traditional craftsmanship into a modern industrial process. Founded in 2016, the company has grown into a player with over three million euros in revenue, exporting Finnish fermentation expertise worldwide.
Fermentointitankki.
Tekijä Sanni Marttila 9. toukokuuta 2025
Viime kerralla sukelsimme atSaucen tarinaan ja siihen, kuinka japanilainen fermentointiosaaminen löysi tiensä Suomeen. Tällä kertaa syvennymme itse fermentointiin: mikä tekee tästä ikivanhasta menetelmästä niin ainutlaatuisen, ja miksi se on noussut modernin ruokakulttuurin keskiöön?

Tämä on kappaleen tekstiä. Napsauta sitä tai paina Hallitse tekstiä -painiketta muuttaaksesi fonttia, väriä, kokoa, muotoa ja muuta. Jos haluat määrittää koko sivuston laajuiset kappale- ja otsikkotyylit, siirry kohtaan Sivuston teema.