Euroopan unionin osarahoittama
Suomalainen elintarvike- ja bioteknologia-alan yritys atSauce on onnistunut siinä, mistä monet vain haaveilevat: muuttamaan perinteisen käsityötaidon moderniksi teollisuusprosessiksi. Vuonna 2016 aloittanut yritys on kasvanut yli kolmen miljoonan euron liikevaihdon toimijaksi, joka vie suomalaista fermentointiosaamista myös maailmalle.
Euroopan Unioni on myöntänyt atSauce Oy:lle osarahoituksen seuraaviin hankkeisiin
Tuotantoinvestointi uutta viennin asiakassegmenttiä varten sekä Kasvun ja kilpailukyvyn parantaminen tuotantoa tehostamalla ja modernisoimalla ja uuden asiakassegmentin avaaminen.

Tuotantoinvestointi uutta viennin asiakassegmenttiä varten
Haemme voimakasta kasvua, hanke edesauttaa kasvun toteuttamista. Hanke toteutetaan, jotta saamme tuotevalikoimaamme merkittävästi suuremmat pakkauskoot eri tuoteperheiden tuotteisiin (pääosin maustekastikkeisiin) ja suuremmille pakkauskoille tehokkaamman ja skaalautuvamman tuotannon. Lisäksi investoinnilla mahdollistetaan tuotteiden säilyvyys huoneenlämmössä, mikä parantaa merkittävästi viennin kyvykkyyttä, ja helpottaa logistiikkaa, sekä avaa meille pääsyn HoReCa markkinaan.
Hanke mahdollistaa tuotteiden valmistamisen lämpimässä / huoneenlämmössä säilyväksi, joka on vientilogistiikan osalta kynnyskysymys. Investoinnin mahdollistamat myytävien tuotteiden muutokset tukevat asiakashankintaa.
Kasvun ja kilpailukyvyn parantaminen tuotantoa tehostamalla ja modernisoimalla ja uuden asiakassegmentin avaaminen
Hanke toteutetaan tuotannon tehostamiseksi sekä uuden segmentin avaamiseksi. Hankkeen päättyessä atSauce Oy:llä on uusi pullotuslinja. Samalla tuotannon toimitusvarmuus paranee entisestään ja tuotannon tehostaminen tukee kasvua. Hintakilpailukyky paranee merkittävästi yksikkökustannuksen laskun myötä. Pullotuotanto mahdollistaa meille whitelabel myynnin myös vähittäiskauppaan.
Strateginen tavoite on saada kasvua. Valtaosa kasvusta on tarkoitus hankkia viennistä. Volyymien kasvun myötä tulee lisää tarpeita liiketoiminnan jokaisella osa-alueella. Viennissä kartoitamme kumppaneita uusille markkinoille.
Hanke tukee kasvusuunnitelmaa, kun tuoterepertuaari laajenee; pulloissa on tarkoitus jatkossa myydä majoneeseja, kastikkeita, makuetikoita ja muita kuluttajille soveltuvia tuotteita.
Marjateollisuuden sivutuotteiden hyödyntäminen fermentoimalla ne uusiksi tuotteiksi
Muutamme mehutuotannon sivuvirtoja uusien elintarvikkeiden ainesosiksi fermentoimalla ne kehittämällämme teknologialla ja tutkimme mikrobien kykyä prosessoida valittuja raaka-aineita optimoiduissa olosuhteissa. Hyödynnämme siis mehutuotannon sivuvirtoja – marjojen ja hedelmien puristemassaa – ja muokkaamme ne fermentointiteknologialla mauksi ja mausteeksi.
Tavoite on hyödyntää puristemassan bioaktiiviset komponentit, kuten ravintokuidut, sokerit, kivennäisaineet, pigmentit ja antioksidanttiyhdisteet ja muuntaa ne tahnamaiseksi tuotteeksi, jolla on pidempi säilyvyys sekä paremmat aistinvaraiset ominaisuudet. Tuottaaksemme puhtaita, kestäviä ja maukkaita tuotteita käytämme vain luonnollisia ainesosia.
Blogi
